Tulosta käyttökohde-esimerkki

Limilaudoituksen tekeminen » Ohjeet työn tekemiseen käsipyörösahalla

Tämä käyttökohde-esimerkki kuvaa limilaudoituksen jiiriliitoksen leikkaamisen HKC-akkukäsipyörösahalla. Tämä työtehtävä on aika haastava, koska sinun täytyy sahata jiirinurkkia. Siitä huolimatta tämä ratkaisu on yksi kauneimmista puuverhoustavoista.

  Kuvaus

  Limilaudoituksen sahaamiseen soveltuu käsipyörösaha HKC ja katkaisukisko FSK. Tällä yhdistelmällä saat tehtyä jiirisahaukset toistotarkasti. Lisäksi se on erittäin kätevä telineillä työskenneltäessä, koska käsipyörösaha on akkukäyttöinen.

  Koneet/tarvikkeet

  Menettelyohjeet

  • Kiskon kohdistaminen ja kiinnittäminen

   Ensin limilaudoitus tehdään normaalilla tavalla yhteen seinään. Laudat kiinnitetään riittävän suurella varalla niin, että niissä on sivuilla ylitystä vähintään kaksi kertaa laudan paksuuden verran.
   Ohjainkiskon kiinnitystä varten kiskoon voi porata 2 tai 3 pientä reikää. Niiden avulla kisko kiinnitetään mitattuun asentoon.

   +
   Kiskon kohdistaminen ja kiinnittäminen
  • Sahaaminen

   Seuraavaksi HKC:n kanssa sahataan ohjainkiskoa pitkin ensimmäinen jiiri kaikkiin verhouslautoihin. (Paksumpien lautojen yhteydessä tähän sahaustyöhön voi käyttää vaihtoehtoisesti TS 75 -mallia.)

   +
   Sahaaminen
  • Kulman mittaaminen

   Asiaankuuluvan kulman, joka täytyy säätää kiskoon, voi mitata juuri sahatusta jiiristä.

   +
   Kulman mittaaminen
  • Kulman kopioiminen

   Tämä katkaisukulma säädetään katkaisukiskoon siirrettävällä rajoittimella asteikon mukaan. 

   +
   Kulman kopioiminen
  • Sahan säätäminen

   Lisäksi sahaa täytyy kallistaa. Tämä kulma mitataan kuvan mukaisesti ja säädetään sahaan.

   +
   Käsipyörösahan asettaminen
  • Käsipyörösahan asettaminen

   Saha ja siihen kytketty katkaisukisko asetetaan kahden rajoitintapin kanssa työkappaleeseen.

   +
   Käsipyörösahan asettaminen
  • Katkaiseminen

   Nyt katkaisusahauksen saa tehtyä helposti ja tarkasti. Säädöt ovat toistotarkkoja myös seuraavia katkaisusahauksia varten.

   +
   Katkaiseminen
  • Asennus

   Katkaistu lauta ruuvataan tavalliseen tapaan kiinni. Tarvittaessa voit kiinnittää tiivistysnauhan nurkan tiivistämistä varten.

   +
   Asennus
  • Lopputulos

   Tulokseksi saadaan limilaudoituksen siisti nurkkasauma. Huomautus: Tämä nurkkaversio on ulkonäöllisesti kaunis, mutta se ei ole ihanteellinen puurakenteen suojauksen kannalta.

   +
   Lopputulos
  1. Käyttökohde-esimerkit ja työtulokset ovat tekemiämme työvaiheita koskevia asiakirjoja. Ne ovat yksilöllisiä esimerkkejä ja eivätkä anna mitään takuuta tai varmuutta siitä, että ohjeiden käyttäjä pääsee samanlaisiin tuloksiin. Tulokset riippuvat kokemuksesta ja taidoista sekä käytettävistä materiaaleista. Käyttökohde-esimerkit eivät korvaa Festoolin käyttöohjeita ja/tai turvallisuusohjeita. Emme vastaa tietojen, ohjeiden tai käyttöesimerkkien asia- ja oikeusvirheistä, varsinkaan niiden virheettömyydestä, oikeellisuudesta, kolmansia osapuolia koskevasta tekijänsuojasta ja tekijänoikeuksista, täydellisyydestä ja/tai käyttökelpoisuudesta. Ohjeiden käyttäjien oikeudet vahingonkorvausvaatimuksiin, minkä tahansa oikeusperusteen mukaan, ovat poissuljettuja. Nämä vastuunrajoitukset eivät koske tapauksia, joissa on kyse tahallisuudesta, törkeästä huolimattomuudesta tai lakimääräisesti pakollisesta vastuusta.

   Emme vastaa virheiden seurannaisvahingoista.