Tulosta käyttökohde-esimerkki

Massalattian halkeamien korjaaminen » Ohjeet halkeamien korjaamiseen

Massalattian halkeamien korjaaminen on tärkeä tehtävä, koska lattiapäällysteen voi asentaa vasta halkeamien poistamisen jälkeen. Tämä käyttökohde-esimerkki kuvaa, kuinka tällaiset massalattian halkeamat voidaan korjata. Vauriot voivat johtua alustan valmistusvirheistä tai joskus myös talorakenteiden liikkeistä ja painumisesta. Onneksi halkeamien asiantunteva korjaaminen valuhartsilla ei ole vaikeaa. Olemme kuvanneet näissä ohjeissa vaihe vaiheelta, miten korjaustyö tehdään.

  Kuvaus

  Massalattian halkeamat eivät ole harvinaisia. Joskus ne syntyvät heti massalattia valun jälkeen tai ne johtuvat liiallisesta kutistumisesta kuivumisen ja kovettumisen aikana. Alustan halkeamien korjaaminen on tärkeä vaihe ennen lattiapäällysteen asentamista. Jos massalattia halkeilee ja halkeamien korjaaminen jätetään tekemättä, se johtaa myöhemmin alustan jännityksiin, jotka voivat aiheuttaa vaurioita, etenkin laatoituksen yhteydessä.

  Koneet/tarvikkeet

  Vaihtoehtoiset koneet

  Menettelyohjeet

  • Asenna All-D 125 -timanttilaikka laikka-avaimella. 
   Huomio: Muista aina irrottaa akku, ennen kuin vaihdat laikan. 

   +
   All-D 125 -timanttilaikan asentaminen laikka-avaimella
  • Liitä AGC DSC 125 järjestelmäimuriin. Säädä letkuhalkaisija D36:ksi ja kytke AC päälle.

   +
   Liitä AGC DSC 125 järjestelmäimuriin.
  • Asenna Bluetooth akku AGC DSC 125:een, paina imurin parikytkentänappia ja käynnistä AGC DSC 125. Sen jälkeen järjestelmäimuri on langattomassa Bluetooth yhteydessä AGC DSC 125:een. Nyt imuri kytkeytyy halkeamien korjaustyössä aina automaattisesti päälle, kun käynnistät AGC DSC:n.

   +
   Järjestelmäimurin parikytkentä langattomalla Bluetooth yhteydellä AGC DSC 125:een
  • Aseta AGC DSC 125 halkeaman kohdalle ja upota laikka hitaasti materiaaliin. Käytä halkeamien korjaustyössä leikkaussyvyytenä 1/2-2/3 massalattian paksuudesta.
   Huomio: Lattialämmityksellä varustetuissa massalattioissa ei saa leikata liian syvälle, koska muuten massalattian sisällä olevat lämmitysputket voivat vaurioitua. 

   +
   Aseta AGC DSC 125 halkeaman kohdalle ja upota laikka hitaasti materiaaliin.
  • Leikkaa AGC DSC 125:llä työntävällä liikkeellä massalattian halkeamaa pitkin ja tee 25 cm:n välein poikittaisura saumaliitintä varten. 

   +
   AGC DSC 125:llä leikkaaminen työntävällä liikkeellä massalattian halkeamaa pitkin
  • Poista pöly ja roskat halkeamista järjestelmäimurilla, jotta myöhemmin ei ilmene hartsin tarttumisongelmia.

   +
   Pölyn ja roskien poistaminen halkeamista järjestelmäimurilla
  • Kun saumat ovat avonaisia, esteettömiä ja puhtaita, voit seuraavaksi asentaa liittimet poikittaissaumoihin.

   +
   Liittimien asentaminen poikittaissaumoihin.
  • Kaada valuhartsia saumaan, kunnes se on täynnä hartsia. 

   +
   Valuhartsin kaataminen saumaan
  • Ripottele kvartsihiekkaa (raekoko 0,4-0,8 mm) vielä tuoreeseen valuhartsiin, jotta myöhemmin levitettävät tasoitusmassat tai liimat tarttuvat paremmin.

   +
   Kvartsihiekan ripotteleminen vielä tuoreeseen valuhartsiin.
  • Hartsin kovettumisen jälkeen liika hiekka voidaan poistaa järjestelmäimurilla. Lattian halkeamat on saatu poistettua ja sen jälkeen voit päällystää korjatun lattian.

   +
   Liika hiekka poistetaan järjestelmäimurilla
  1. Käyttökohde-esimerkit ja työtulokset ovat tekemiämme työvaiheita koskevia asiakirjoja. Ne ovat yksilöllisiä esimerkkejä ja eivätkä anna mitään takuuta tai varmuutta siitä, että ohjeiden käyttäjä pääsee samanlaisiin tuloksiin. Tulokset riippuvat kokemuksesta ja taidoista sekä käytettävistä materiaaleista. Käyttökohde-esimerkit eivät korvaa Festoolin käyttöohjeita ja/tai turvallisuusohjeita. Emme vastaa tietojen, ohjeiden tai käyttöesimerkkien asia- ja oikeusvirheistä, varsinkaan niiden virheettömyydestä, oikeellisuudesta, kolmansia osapuolia koskevasta tekijänsuojasta ja tekijänoikeuksista, täydellisyydestä ja/tai käyttökelpoisuudesta. Ohjeiden käyttäjien oikeudet vahingonkorvausvaatimuksiin, minkä tahansa oikeusperusteen mukaan, ovat poissuljettuja. Nämä vastuunrajoitukset eivät koske tapauksia, joissa on kyse tahallisuudesta, törkeästä huolimattomuudesta tai lakimääräisesti pakollisesta vastuusta.

   Emme vastaa virheiden seurannaisvahingoista.