Tulosta käyttökohde-esimerkki

Lasikuitumuovilevyjen sahaaminen 

Lasikuitulevyt ovat erittäin kestäviä ja niitä käytetään paljon sekä teollisuudessa että yksityisellä sektorilla. Tässä käyttökohde-esimerkissä on selostettu, miten voit sahata tai leikata lasikuitumuovilevyt tarkasti ja vaarattomasti. 
Lasikuitumuovin sahaaminen

  Kuvaus

  Lasikuitulevyt ovat erittäin kestäviä ja niitä käytetään paljon sekä teollisuudessa että yksityisellä sektorilla. Tässä käyttökohde-esimerkissä on selostettu, miten voit sahata tai leikata lasikuitumuovilevyt tarkasti ja vaarattomasti. 

  Koneet/tarvikkeet

  Tässä käyttökohde-esimerkissä suositellaan käyttämään seuraavia koneita ja tarvikkeita:

  Vaihtoehtoiset koneet

  Vaihtoehtoisesti suositellaan käyttämään seuraavia koneita ja tarvikkeita:

  Valmistelu-/säätötyöt

  • Ennen lasikuitumuovilevyjen sahaamista täytyy ensin asentaa sopiva erikoissahanterä käyttöohjeiden mukaan. 

   Erikoissahanteränä käytetään trapetsi-tasahammassahanterää, joka on huomattavasti kestävämpi lasikuitumuovin sahaamisessa kuin esimerkiksi vuorohammastettu sahanterä.

   +
   Erikoissahanterän asentaminen
  • Festool suosittelee käyttämään ABSA-TS-suojusta, kun lasikuitumuovin katkaisu- tai sahaustyö tehdään upotussahalla. Se asennetaan sahan oikealle puolelle ja kiinnitetään lukitusruuveilla työkalun etu- ja takasivuun.

   +
   Suojuksen käyttäminen

  Menettelyohjeet

  • Merkitse haluttu mitta sahaamista varten lasikuitumuovilevyyn, aseta kisko pinnalle ja kiinnitä se puristimilla. Aseta saha ohjaimeen ja kytke Plug It -johto paikalleen.

   +
   Mitan merkitseminen
  • Lasikuitulevyjen sahaamista varten nopeutta täytyy vähentää ja kierroslukuportaaksi tulee valita 3-5. Säädä sahaussyvyys n. 10 mm:n verran syvemmäksi kuin materiaalivahvuus. 

   +
   Kierrosluvun vähentäminen
  • Leikkaa halutun kokoinen pala lasikuitumuovilevystä. Sahaa tasaisesti äläkä käytä liian suurta etenemisnopeutta.

   +
   Palan leikkaaminen lasikuitulevystä
  1. Käyttökohde-esimerkit ja työtulokset ovat tekemiämme työvaiheita koskevia asiakirjoja. Ne ovat yksilöllisiä esimerkkejä ja eivätkä anna mitään takuuta tai varmuutta siitä, että ohjeiden käyttäjä pääsee samanlaisiin tuloksiin. Tulokset riippuvat kokemuksesta ja taidoista sekä käytettävistä materiaaleista. Käyttökohde-esimerkit eivät korvaa Festoolin käyttöohjeita ja/tai turvallisuusohjeita. Emme vastaa tietojen, ohjeiden tai käyttöesimerkkien asia- ja oikeusvirheistä, varsinkaan niiden virheettömyydestä, oikeellisuudesta, kolmansia osapuolia koskevasta tekijänsuojasta ja tekijänoikeuksista, täydellisyydestä ja/tai käyttökelpoisuudesta. Ohjeiden käyttäjien oikeudet vahingonkorvausvaatimuksiin, minkä tahansa oikeusperusteen mukaan, ovat poissuljettuja. Nämä vastuunrajoitukset eivät koske tapauksia, joissa on kyse tahallisuudesta, törkeästä huolimattomuudesta tai lakimääräisesti pakollisesta vastuusta.

   Emme vastaa virheiden seurannaisvahingoista.