Tulosta käyttökohde-esimerkki

Puun huultaminen höylällä

Erikoiskäyttökohde höylälle HL 850 EB
Huonekalujen valmistuksessa ja sisätilojen rakennustöissä tehdään huulloksia mitä erilaisimpiin käyttökohteisiin. Tämä käyttökohde-esimerkki näyttää tarkasti, miten huullos höylätään ja mitä tässä tehtävässä on tärkeää huomioida. Siinä selostetaan erityisesti kutterin toimintaperiaate ja halutun huullossyvyyden työstäminen.
Huullospuu

  Kuvaus

  Festool-sähköhöylä HL 850 sopii tavallisen höyläystöiden (esimerkiksi puupinnan tasoittaminen tai reunojen viistäminen) ohella moniin muihinkin käyttökohteisiin.
  Tämän höylän tekninen erityispiirre on sen yhdeltä puolelta kiinnitetty kutteri. Tämän ansiosta sillä voi höylätä puuhun lähes rajattoman syviä huulloksia. Kyseessä olevassa käyttökohde-esimerkissä on kuvattu, miten huullos höylätään höylällä HL 850.

  Koneet/tarvikkeet

  Tässä käyttökohde-esimerkissä suositellaan käyttämään seuraavia koneita ja tarvikkeita: Huultamiseen tarvitset höylän HL 850 EB-Plus. Kaikki tarvikkeet sisältyvät vakiovarustukseen.

  Valmistelu-/säätötyöt

  • Suosittelemme käyttämään suurella säiliöllä varustettu imuria, esim. mallia Festool CLEANTEC CTM 36 E. Tämän voi varustaa lastujen imurointiin esierottimella, mikä on pitkällä aikavälillä edullisempaa kuin SELFCLEAN-pölypussien käyttäminen.

   +
   Huullosleveyden säätäminen
  • Säädä haluamasi huullossyvyys. Mittaa sitä varten tarkasti höylän pohjan ja huulteenajo-ohjaimen keskinäinen etäisyys. Aseta työkalu sitä varten sivua vasten niin, että huulteenajo-ohjain on ylhäällä, jotta pystyt höyläämään tarkan huulloksen puuhun.

   +
   Huulloksen syvyyden säätäminen

  Menettelyohjeet

  • Säädä lastunpaksuudeksi 1 mm. Tee ensimmäinen työstökerta niin, että sivuohjain on tarkasti puuta vasten. Ensimmäinen työstökerta on ratkaisevan tärkeää huulloksen tarkkuudelle.

   +
   Höylän ohjaaminen
  • Toisesta työstökerrasta lähtien höylän pohjan reuna asetetaan huulloksen reunaa vasten. Siten sivuohjainta tarvitaan vain aloitukseen ja siksi sen voi tämän jälkeen irrottaa.

   Varmista, että ohjaat höylän pohjan reunaa aina tarkasti huullosreunaa pitkin.

   +
   Höylän pohjan reunan asettaminen huullosreunaa vasten
  • Kun huulteenajo-ohjain on työkappaletta vasten, säädetty huullossyvyys on saavutettu.

   +
   Huulteenajo-ohjaimen asettaminen työkappaletta vasten
  • Valmis huullos.

   Jos huulteenajo-ohjainta ei käytetä, puuhun voi höylätä rajattoman syvän huulloksen.

   +
   Valmis huullos
  1. Käyttökohde-esimerkit ja työtulokset ovat tekemiämme työvaiheita koskevia asiakirjoja. Ne ovat yksilöllisiä esimerkkejä ja eivätkä anna mitään takuuta tai varmuutta siitä, että ohjeiden käyttäjä pääsee samanlaisiin tuloksiin. Tulokset riippuvat kokemuksesta ja taidoista sekä käytettävistä materiaaleista. Käyttökohde-esimerkit eivät korvaa Festoolin käyttöohjeita ja/tai turvallisuusohjeita. Emme vastaa tietojen, ohjeiden tai käyttöesimerkkien asia- ja oikeusvirheistä, varsinkaan niiden virheettömyydestä, oikeellisuudesta, kolmansia osapuolia koskevasta tekijänsuojasta ja tekijänoikeuksista, täydellisyydestä ja/tai käyttökelpoisuudesta. Ohjeiden käyttäjien oikeudet vahingonkorvausvaatimuksiin, minkä tahansa oikeusperusteen mukaan, ovat poissuljettuja. Nämä vastuunrajoitukset eivät koske tapauksia, joissa on kyse tahallisuudesta, törkeästä huolimattomuudesta tai lakimääräisesti pakollisesta vastuusta.

   Emme vastaa virheiden seurannaisvahingoista.