Tulosta käyttökohde-esimerkki

Suurten laattojen leikkaus - palojen leikkaus suurista laatoista

Suurten laattojen leikkaus voi olla yllättävän haasteellista. Seuraava käyttökohde-esimerkki näyttää, mitkä työkaluja ja tarvikkeita tarvitaan sujuvaan työskentelyyn.

  Kuvaus

  Suurikokoiset laatat ovat usein erittäin haasteellisia laatoittajalle. Laattojen kuljettaminen paikasta toiseen on vaikeaa ja koska ne eivät mahdu laattaleikkuriin (kuiva-/märkäleikkaus). Yksi mahdollisuus on leikata laattoja vapaakätisesti kulmahiomakoneella, mikä on kuitenkin työlästä ja usein epätarkkaa. Siksi suosittelemme leikkaamaan tällaiset laattamallit kisko-ohjatulla katkaisujärjestelmällämme, joka mahdollistaa myös pölyn imuroinnin, ja ohjainkiskon kiinnittämisen laattaan imukuppinostimella (Gecko). Tämä mahdollistaa töiden tekemisen myös sisätiloissa.

  Koneet/tarvikkeet

  Vaihtoehtoiset koneet

  Valmistelu-/säätötyöt

  • Kun haluat leikata suurikokoisia laattoja, peitä lattiat ja järjestä riittävän suuri työskentelytila, jotta vältät esineiden ja laattojen vauriot. Huolehdi myös työturvallisuudesta. Suosittelemme käyttämään suojalaseja ja kuulosuojaimia.

   +
   valmistelu
  • Suurten laattojen nostamiseen kannattaa käyttää imukuppinostinta (Gecko). Se helpottaa laatan nostamista ja kuljettamista. Varmista, että laatan pinta on pölytön, jotta imukuppinostin tarttuu siihen kunnolla.

   +
   geckon kanssa nostaminen

  Menettelyohjeet

  • Aseta suurikokoinen laatta soveltuvan alustan päälle. Käytä kuljettamiseen Gecko-imukuppinostintamme.

   +
   Suurikokoisen laatan asettaminen soveltuvan alustan päälle
  • Merkitse haluamasi mitta laattaan ja kohdista ohjainkisko merkkien mukaan.

   +
   Merkitse mitta laattaa
  • Kiinnitä ohjainkisko Gecko-nostimella laatan pintaan.

   +
   Ohjainkisko ja Gecko
  • Ota DSC-AG 125 -katkaisujärjestelmä käteen ja tarkasta, että siihen on asennettu oikea timanttikatkaisulaikka (TL-D 125 Premium).

   +
   DSC-AG 125 ja timanttikatkaisulaikka
  • Liitä katkaisujärjestelmä imuriin CTM 36 E AC. Suosittelemme käyttämään 36 mm:n letkua suuren pölymäärän takia. Tarkasta, että kaikki parametrit on säädetty oikein (letkun halkaisija, AC-toiminto ON, AUTO-käyttötila).

   +
   CTM 36 E AC
  • Säädä haluamasi syvyys työstettävään laattaan.

   +
   Syvyyden säätäminen
  • Aseta katkaisujärjestelmä ohjainkiskon päälle ja käynnistä moottori. Aloita leikkaus ja etene hitaasti, jotta tuloksesta tulee siisti.

   +
   Katkaisu
  • Leikkauksen jälkeen irrota Gecko ja ota ohjainkisko pois.

   +
   Ohjainkiskon irrottaminen
  • Sen jälkeen suurikokoisen laatan voi nostaa Geckon kanssa ja kuljettaa asennuspaikkaan. Toivotamme miellyttävää laatoitustyötä.

   +
   Laatan nostaminen
  1. Käyttökohde-esimerkit ja työtulokset ovat tekemiämme työvaiheita koskevia asiakirjoja. Ne ovat yksilöllisiä esimerkkejä ja eivätkä anna mitään takuuta tai varmuutta siitä, että ohjeiden käyttäjä pääsee samanlaisiin tuloksiin. Tulokset riippuvat kokemuksesta ja taidoista sekä käytettävistä materiaaleista. Käyttökohde-esimerkit eivät korvaa Festoolin käyttöohjeita ja/tai turvallisuusohjeita. Emme vastaa tietojen, ohjeiden tai käyttöesimerkkien asia- ja oikeusvirheistä, varsinkaan niiden virheettömyydestä, oikeellisuudesta, kolmansia osapuolia koskevasta tekijänsuojasta ja tekijänoikeuksista, täydellisyydestä ja/tai käyttökelpoisuudesta. Ohjeiden käyttäjien oikeudet vahingonkorvausvaatimuksiin, minkä tahansa oikeusperusteen mukaan, ovat poissuljettuja. Nämä vastuunrajoitukset eivät koske tapauksia, joissa on kyse tahallisuudesta, törkeästä huolimattomuudesta tai lakimääräisesti pakollisesta vastuusta.

   Emme vastaa virheiden seurannaisvahingoista.