Tulosta käyttökohde-esimerkki

Tasoitteen ja liiman poistaminen parketilta

Vanha parketti, jonka päälle on liimattu esim. linoleumipäällyste, halutaan remontoida. Ts. tasoite ja liima täytyy poistaa. Parkettiin ei saa tässä yhteydessä tulla liian syviä vaurioita. Koska tasoitepinta on liian kova parkettihiomakoneelle ja kuluttaisi suuria määriä hiekkapaperia, tai voisi vaurioittaa koneen telaa, tarvitsemme tähän työhön saneerausjyrsintä RG 130. Syvyydenrajoittimen avulla liimajäämät voidaan poistaa parketista poistamatta tarpeettoman paljon puuta.

  Kuvaus

  Aikaisemmin tehtiin usein niin, että vanhat parkettilattiat korvattiin linoleumilattiapinnoilla helpomman hoidettavuuden vuoksi. Tässä yhteydessä puulattia jätettiin työn helpottamiseksi ja kustannussyistä pohjalle, suoristettiin itsestään tasoittuvalla massalla ja pinnoite liimattiin kiinni lattiaan. Nykyisiin arvostetaan jälleen vanhaa hyvää puupintaa ja se halutaan palauttaa entiseen loistoonsa. Miten tasoitteen ja liiman saa kuitenkin irrotettua lattiasta alla olevaa puulattiaa rikkomatta? Vahva ja helppokäyttöinen Festool-saneerausjyrsin RG 130 sopii optimaalisesti tähän tehtävään, koska siinä säädettävä jyrsintäsyvyys. Työssä syntyvä valtavan suuri pölymäärä poistetaan koneen spiraalin läpi suoraan jyrsinlaikan alta. Pöly siirretään suoraan sykloniteknologialla CT-VA:n kautta imuriin CT 36 E AC. Näin voidaan työstää pölyttömästi pitkiä aikoja ilman turhia keskeytyksiä.

  Koneet/tarvikkeet

  Vaihtoehtoiset koneet

  Valmistelu-/säätötyöt

  • DIA Thermon kiinnittäminen

   Sininen DIA THERMO on optimaalinen valinta tällaisiin käyttökohteisiin (lämpöelastinen liima). Tämän timanttilaikan rakenne ja oikea käyttö takaavat lähes äärettömän pitkän käyttöiän. Asenna timanttilaikka koneeseen käyttöohjeiden mukaisesti. Jos tasoitepinnan päälle ei ole elastista liimaa, suosittelemme käyttämään DIA ABRASIV -laikkaa (punainen). Mutta vain tässä tapauksessa! Liima tukkisi tämän laikan.

   +
   DIA Thermon kiinnittäminen
  • Ohjainpöydän säätäminen

   Mukana toimitettu ohjainpöytä säätää säätösyvyyden niin, ettemme vahingoita puulattiaa emmekä poista tarpeettoman paljon materiaalia. Se työnnetään koneen säätöpyörän ympärille oikean ja vasemman puolen ohjaimeen, säädetään oikeaan syvyyteen kääntämällä ohjainpöytää ja lukitaan kiertopyörällä. Tarvittaessa se täytyy säätää uudelleen.

   +
   Ohjainpöydän säätäminen
  • AC täydelle teholle

   Tee kaikki imurin säädöt oikein.

   +
   AC täydelle teholle
  • Imutehon säätäminen

   Kytke imutehon suurin porras. 

   +
   Imuteho täydelle teholle
  • Letkun halkaisijaksi 32

   +
   Letkun halkaisijaksi 32
  • Käynnistysnappi asentoon AUTO

   +
   Käynnistysnappi asentoon AUTO
  • Imurin yhdistäminen esierottimeen

   Yhdistä imuri CT-VA:han ja liitä jyrsin CT-VA:han. RG:n pistoke imuriin ja imurin pistoke pistorasiaan.

   +
   Imurin yhdistäminen esierottimeen
  • Imurin yhdistäminen jyrsimeen

   +
   Imurin yhdistäminen jyrsimeen
  • Kahvan säätäminen

   Säädä kahvan helposti ohjattavaan asentoon.

   +
   Kahvan säätäminen

  Menettelyohjeet

  • Kaikki kytketty paikoilleen?

   Käynnistysvalmis. Säädä kierroslukupykäläksi 6. Käynnistä RG 130, lukitse käynnistyskytkin ohjeiden mukaisesti jatkuvan käytön asentoon ja anna moottorin kiihtyä täyteen nopeuteen. Pidä molemmilla käsillä kiinni koneesta. Käytä kumpaakin kahvaa! Aseta hiomakone varovasti lattian päälle ja ohjaa sitä kaarevin liikkein. Ohjaa laikka poistettavaan materiaaliin toistuvasti ulkopuolelta, kunnes materiaali on saatu poistettua kokonaan reunaan asti.

   +
   Kaikki kytketty paikoilleen?
  • Reunan lähellä työstäminen

   Reuna-aluetta varten otamme ohjainpöydän pois, taitamme etuosan harjasegmentin ylös ja jyrsimme nurkat loppuun asti. Siten koko työ saadaan tehtyä vain yhdellä koneella. Yksinkertaisuuden vuoksi hio reuna-alue vasta varsinaisen pinnan työstämisen jälkeen.

   +
   Reunan lähellä työstäminen
  • Työstetty pinta

   Kun koko pinta on työstetty reunaan ja puupintaan asti, tämän jälkeen pinnan voi viimeistellä helposti parkettihiomakoneella.

   +
   Työstetty pinta
  1. Käyttökohde-esimerkit ja työtulokset ovat tekemiämme työvaiheita koskevia asiakirjoja. Ne ovat yksilöllisiä esimerkkejä ja eivätkä anna mitään takuuta tai varmuutta siitä, että ohjeiden käyttäjä pääsee samanlaisiin tuloksiin. Tulokset riippuvat kokemuksesta ja taidoista sekä käytettävistä materiaaleista. Käyttökohde-esimerkit eivät korvaa Festoolin käyttöohjeita ja/tai turvallisuusohjeita. Emme vastaa tietojen, ohjeiden tai käyttöesimerkkien asia- ja oikeusvirheistä, varsinkaan niiden virheettömyydestä, oikeellisuudesta, kolmansia osapuolia koskevasta tekijänsuojasta ja tekijänoikeuksista, täydellisyydestä ja/tai käyttökelpoisuudesta. Ohjeiden käyttäjien oikeudet vahingonkorvausvaatimuksiin, minkä tahansa oikeusperusteen mukaan, ovat poissuljettuja. Nämä vastuunrajoitukset eivät koske tapauksia, joissa on kyse tahallisuudesta, törkeästä huolimattomuudesta tai lakimääräisesti pakollisesta vastuusta.

   Emme vastaa virheiden seurannaisvahingoista.