EC-TEC

EC-TEC

Festoolin moottorikonsepti

EC-TEC = suorituskykyisempi + älykkäämpi + pitkäikäisempi

Pikajuoksija on äärettömän nopea, maratonjuoksija uskomattoman kestävä ja kuulantyöntäjä valtavan voimakas. Kaikille on yhteistä se, että he valmistautuvat täydellisesti kyseiseen suoritukseensa.

Festoolin kehittämä EC-TEC-moottorikonsepti toimii täsmälleen tätä periaatetta noudattaen. Se merkitsee konkreettisesti:

 

Huippukestävä

EC-TEC-moottorikonsepti takaa erittäin suuren tehon ja vähäisen energiankulutuksen. EC-TEC-moottorissa ei ole kuluvia hiiliharjoja. Näin se ei vaadi huoltoa ja on äärimmäisen kestävä.
EC-TEC, kestävä
EC-TEC, kestävä

Todella lujatekoinen

EC-TEC valvoo jatkuvasti käytön aikana kaikki tärkeitä parametreja, kuten lämpötilaa ja kierroslukua. Jos työkalu lähestyy kriittistä aluetta, EC-TEC alentaa automaattisesti virransyöttöä ja tehoa työkalun suojaamiseksi.

Älykäs moottorin ohjaus

12 magneettista napaa pyörittävät antureilta saatavat tiedot huomioiden rungon sisällä olevaa kompaktia roottoria, tarkkailevat jatkuvasti roottorin nykyistä käyttötilaa ja takaavat siten moottorin tasaisen käynnin ja tarkan kierroslukusäädön. 
EC-TEC-moottorinohjaus
Festoolin EC-TEC-moottoriratkaisu

Yksilöllisesti toteutettu moottori

EC-TEC merkitsee parasta tehokkuutta ja tuottavuutta, pitkää käyttöikää ja erinomaista luotettavuutta.  Tämän filosofian mukaisesti Festool käyttää EC-TEC-tekniikkaa vain niissä koneissa, joissa siitä on todellista hyötyä asiakkaalle. Esimerkiksi T- ja C-sarjan (ei CXS) ja QUADRILL- ja QUADRIVE-sarjan akkuruuvinvääntimissä, CARVEX PS 420 -pistosahoissa sekä BHC 18 -akkuporavasarassa.

Optimaalinen energian hyödyksikäyttö

EC-TEC ei takaa pelkästään tehokasta suorituskykyä, vaan se myös ohjaa älykkäästi moottorin toimintaa. Erityisellä tehoa ohjaavalla elektroniikalla, joka toimittaa aina vain kulloisenkin työtehtävän vaatiman energiamäärän, säästää samalla energiaa ja mahdollistaa tämän myötä akkulatauksen tehokkaamman hyödyksikäytön. 
EC-TEC, energian hyödyksikäyttö